Kinderen ( bruidskinderen ) op je bruiloft ja of nee? Door Jola Mulder

(Bruids)kinderen op je bruiloft??

Ik zeg een dikke ja! Ik zie dat er veel stellen trouwen die al kinderen hebben. Vaak zijn ze nog jong, maar ook zitten er pubers tussen die het natuurlijk heel bewust meemaken.
Is toch ook wel heel bijzonder als je aanwezig bent bij het huwelijk van je ouders! Helpen met de voorbereidingen en het een en ander uitzoeken.
Natuurlijk hebben niet alle stellen al kinderen, en dan zie je vaak dat de neefjes en nichtjes een rol gaan spelen.

De jongsten kunnen leuke taakjes doen, zoals de ringen brengen, de sleep vasthouden, het bruidsboeketje dragen als dat nodig is. Sommige doen dat met trots als het zover is, sommigen gooien de kont in de krib op het moment dat het moet gebeuren, en maken rechtsomkeert. Want ja, dat is toch wel heel spannend met alle ogen op je gericht. Tot groot hilariteit van de gasten natuurlijk ;.) Want hoe je het ook wendt of keert, kinderen op je bruiloft maken je dag nog minder formeel. Ze gaan gewoon tijdens de ceremonie in de kerk midden op het altaar op hun hoofd staan of snoepen stiekem van de taart om maar wat te noemen. Ik vind het altijd geweldig, en leg er zoveel mogelijk van vast.

Hoe kun je ze vermaken?

Heb je jonge kinderen op je bruiloft? Kijk dan of er een mogelijkheid is voor ze om te slapen, als ze dat nog nodig hebben.
Zorg voor vermaak, bellen blazen bij binnenkomst van het bruidspaar, of juist net na de ceremonie. Ook wat teken-en knutselspulletjes doen het altijd goed. Of een leuke goodiebag met wat speeltjes.
Bij het aansnijden van de taart kun je ook wat cupcakes laten versieren door de kinderen zelf, die ze daarna lekker kunnen oppeuzelen. Ook een springkussen kan erg leuk zijn als daar de ruimte voor is.
Een oppas regelen voor die dag is natuurlijk ook reuze handig, vooral als er water in de buurt is of andere kind-onvriendelijke dingen waardoor ze gevaar kunnen lopen als je ze uit het oog verliest.
Daarnaast geeft het voor jezelf ook een stukje rust.

En wil je het allemaal niet zelf regelen? Huur dan een feestkoffer bij Confetti Events!

En verder, let it gooooo als je er kinderen bij hebt. Ze doen niet altijd wat jij wilt op zo’n dag, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Geeft niks, het is zoals het is, toch?
En heb jij nog goede ideeën? Laat het me weten, dan zet ik ze hierbij!

Tenslotte nog een slideshow met foto’s van kinderen. Grappige, leuke en ontroerende momenten! En misschien inspireren ze je ook wel voor jou bruiloft!

 

[pp_gallery id=”628″]

^ Klik op een foto hierboven voor meer soortgelijke reportages ^